Uređenje ulice Mate Melinčeka

Ulica Mate Melinčeka nalazi se iza zgrade Osnovne škole i zadnja je ulica u Sračincu koja još nema kanalizaciju. Ona nije ušla u projekt aglomeracije, ali će biti uređena kao i sve ostale ulice na području općine. Radovi na postavljaju kanalizacije i uređenju ulice počinju ovih dana.

– Početak radova kasni u odnosu na naše želje, jer je bio poništen javni natječaj za radove. No, osim malo dužeg čekanja, dobili smo povoljniju cijenu, pa smo zadovoljni tom uštedom. Izvođač radova koji je pobijedio na natječaju je Cestovno podjetje Ptuj iz Slovenije, a investicija je oko 310.000 €. Vjerujem da će cjelokupni iznos biti financiran iz sredstava Varkoma i Hrvatskih voda. No, nakon toga, potrebno je urediti cestu i pješačke staze, za što uskoro otvaramo javni natječaj, – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Bit će potrebno oko dva mjeseca da se postavi kanalizacija, a poslovi su dosta zahtjevni, jer se postavlja i prepumpna stanica. Prije kraja ove godine uslijed će uređenje i asfaltiranje ulice, a završetak radova očekuje se početkom 2025. godine.