Održani Dani sv. Benedikta u Svibovcu Podravskom

Vikend iza nas u Svibovcu Podravskom obilježen je proslavom Dana sv. Benedikta, zaštitnika ovog mjesta u općini Sračinec. U sklopu proslave, održane su brojne kulturne i sportske manifestacije.

– Blagdan sv. Benedikta, slavi se 11. srpnja, a od 2007. godine započeli smo s organizacijom više sadržaja. Smotra folkora ove se godine održava 14. put, a uvijek daje još svečaniji  obol obilježavanju dana našeg mjesta. Želim ovom prilikom zahvaliti svim članicama i članovima udruga koje djeluju na području Svibovca Podravskog, na trudu kojim iz godine u godinu uveseljavaju naše mještane za Benediktovo. Možemo biti ponosni na to kako nam izgleda mjesto, na sva ulaganja koja smo kao Općina Sračinec ostvarili ovdje, a sve s ciljem podizanja standarda života i ostanka u rodnom kraju, – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić na svečanoj sjednici Mjesnog odbora Svibovec Podravski.

U subotu, na glavni dan proslave, Vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski održali su pokaznu vježbu gašenja vozila u plamenu. Tradicionalno je održana izložba ručnih radova u organizaciji vezilja Udruge Črepičar, a izloženi su Svibovski štrukli i zlevke, koje su se mogle i degustirati.

Za glavnu atrakciju subotnje večeri pobrinuli su se folkloraši – njih gotovo 200, iz osam KUD-ova, nastupilo je na pozornici pod šatorom uz nogometni teren. Nastupi su: Vokalni sastav Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, KUD Općine Petrijanec, KUD Ledina Gašinci, KUD Sveta Ana Radikovci, KUD Toplice iz Varaždinskih Toplica, KUD Moslavac iz Volodera, Centar tradicijske kulture Varaždin te domaćini iz KUD-a Benedikt Svibovec Podravski.

Pjesme, plesa i veselja za sve okupljene nije nedostajalo, a u ime KUD-a Benedikt Svibovec Podravski svima je zahvalila predsjednica Ljiljana Jeretić, koja je predstavnicima KUD-ova uručila prigodne zahvalnice.

 U nastavku subotnjeg programa održana je nogometna utakmica NK Podravac i NK Trnovec (Međimurje), a u večernjim satima i zabava pod šatorom.

Nedjelja je započela svečanom Svetom misom u crkvi sv. Benedikta, a u 18 sati održana je još jedna nogometna utakmica – u revijalnom tonu odigrali su nogometaši Črepičara protiv Legendi.